Online tanulási megoldások - a következő lépés az interaktív oktatás felé

Az online tanulási megoldások megkönnyítik az interaktív oktatást, serkentik a diákok érdeklődését és aktív részvételét, támogatják az online oktatást.

Online tanulás a Zoom alkalmazáson keresztül

Videokonferencia és együttműködési szoftver, amely megkönnyíti kommunikációt és az online oktatást.

Lásd a műszaki részleteket Kérjen árajánlatot

mozaBook CLASSROOM interaktív oktatási szoftver

Oktatási prezentációs szoftver, amely természetesen kiegészíti a hagyományos oktatási eszközöket

Lásd a műszaki részleteket Promóciós ajánlat

Edge Analytics intelligens videotechnológia

Az Edge Analytics javítja a tanárok és a tanulók közötti kommunikáció minőségét

Lásd a műszaki részleteket Kérjen árajánlatot

Online tanulás a Teams alkalmazáson keresztül

A Microsoft által kifejlesztett videokonferencia-alkalmazás, amely megkönnyíti az online tanulást

Műszaki részleteket Kérjen árajánlatot

Online tanulás a Meet-en alkalmazáson keresztül

A Google által kifejlesztett videokonferencia-alkalmazás, amely megkönnyíti az online tanulást

Lásd a műszaki részleteket Kérjen árajánlatot

Helpdesk | IQboard

 
Illesztőprogramok, alkalmazások, felhasználói kézikönyvek, telepítés és konfiguráció.

Helpdesk Helyi magyar nyelvi támogatás   cart

Helpdesk | IQboard

 
Illesztőprogramok, alkalmazások, felhasználói kézikönyvek, telepítés és konfiguráció.

Helpdesk Helyi magyar nyelvi támogatás   cart

Online tanulás a Microsoft Teams alkalmazáson keresztül

 

 

A Microsoft Teams egy olyan digitális központ, amely a beszélgetéseket és a tartalmakat egy helyre gyűjti össze, így rendkívül hasznos eszköz az interaktív online tanuláshoz a modern oktatási környezetben. A Microsoft Teams lehetővé teszi online tanfolyamok, webináriumok és képzések szervezését akár 10 000 fővel, Word-, PowerPoint- és Excel-fájlok valós idejű megosztását és szerkesztését, valamint hang-, videó- vagy képernyőmegosztó fájlok tökéletes minőségben történő megosztását.

Az online tanfolyamok és találkozók minden eddiginél egyszerűbbé válnak azáltal, hogy e-mailben küldünk meghívót a részvételre. A Microsoft Teams emellett lehetőséget kínál az ülések elnémítására vagy lenémítására, valamint az előadók és résztvevők hozzárendelésére. A meghívottak emellett egy virtuális váróteremben várakozhatnak, amíg a szervezők érvényesítik a belépést.

Jellemzők és előnyök:

•    Regisztráció - a funkció lehetővé teszi a Teams munkamenet regisztrálását, a felhőben való tárolását és a tartalom későbbi elérését vagy megosztását.
•    Chat - a funkció lehetővé teszi a résztvevőkkel való írásbeli megbeszélést mind a Teams ülés előtt, mind az ülés alatt vagy után.
•    Egyéni háttér - a funkció lehetővé teszi, hogy az alkalmazásban elérhető előre definiált hátterek közül válasszon, vagy töltsön fel egy sajátot.
•    Emelje fel a kezét - Ez a lehetőség lehetővé teszi, hogy egy egyszerű gombnyomással virtuálisan felemelje a kezét, hogy szót kérjen, vagy válaszoljon egy kérésre az online iskolai ülésen.
•    Jelenléti lista - a funkció lehetővé teszi a jelenlévők listájának megtekintését és letöltését, így a tanárok könnyen kezelhetik a jelenlétet.
•    Natív integráció a Foundation, Expert és Evolution interaktív táblákkal.
•    Natív integráció az Elemenary, Intermediate, Smart, Advanced és Genius termékcsaládok interaktív kijelzőivel.

 

Microsoft Teams az e-learninghez

Az online osztályterem létrehozása fontos lépés az online oktatásra való átállásban, és a Microsoft Teams alkalmazás lehetővé teszi ezt, megkönnyítve a tanárok és a diákok közötti aktív kommunikációt és a magas színvonalú tanulást.

A Microsoft Teams alkalmazás megkönnyíti a diákok aktív részvételét az osztályteremben virtuális kapcsolatok és csoportos vagy egyéni tevékenységek révén, és használható asztali számítógépen, laptopon, online a böngészőben vagy iOS vagy Android mobileszközökön. A diákok, tanulók és tanárok könnyen együtt dolgozhatnak, tartalmat hozhatnak létre és erőforrásokat oszthatnak meg egyetlen platformról.


A Microsoft Teams online tanulási megoldás natívan integrálódik a Foundation, Expert és Evolution sorozatú IQboard interaktív táblákkal, amelyeket kifejezetten a román oktatási környezethez igazítottak. Így mindent, amit a tanár az interaktív táblán dolgozik, a diákok minden más kiegészítő nélkül, valós időben láthatják. Továbbá az ellenőrző funkció engedélyezésével a diákok valós időben interakcióba léphetnek az aktuális lecke tartalmával.

•    Együttműködés - A Microsoft Teams lehetővé teszi a fájlok közös írását és az erőforrások megosztását az integrált Office 365 alkalmazásokon keresztül.
•    Kommunikáció - Az alkalmazás lehetőséget nyújt a kapcsolattartásra csevegés, beszélgetési csatornák és audio-videó foglalkozások révén.
•    Testreszabás - A funkció lehetővé teszi a Teams alkalmazás testreszabását a kedvenc oktatási és szervezési eszközeivel.
•    Feladatok - A funkció lehetővé teszi, hogy feladatokat hozzon létre a diákok számára, támogatást nyújtson a feladatok elvégzéséhez, és visszajelzést adjon a benyújtott munkákról.
•    Katalógus - Az alkalmazás lehetőséget kínál a tanulói feladatok és osztályzatok osztályonként külön-külön történő rendszerezésére és nyomon követésére.
•    Jegyzetek - A funkció lehetővé teszi a jegyzetek létrehozását és tárolását a OneNote segítségével.
•    Harmadik féltől származó alkalmazások - A Microsoft Teams lehetővé teszi az alkalmazás használatának élményét a Flipgrid, Turnitin, MakeCode és más oktatási eszközök segítségével.

 

Együttműködés és interaktivitás

A Teams segítségével tartott tanórák hang-, videó- és képernyőmegosztási funkciókat tartalmaznak, amelyek a diákok és a tanárok közötti interaktív együttműködés fő lehetőségei, ha az online iskoláról beszélünk.

A távoktatáshoz használt Teams alkalmazás használatával a felhasználó kapcsolatba léphet az osztálytársakkal, kérdéseket tehet fel a tanárnak, együtt dolgozhat egy projekten az osztálytársakkal, házi feladatokat kaphat a tanártól, és a házi feladatokat elérhetővé teheti osztályozásra.

Ezen túlmenően, miután a tanárok megkapták a diákoktól a házi feladatokat és a feladatokat, lehetőségük van osztályzatokat adni, jegyzeteket készíteni és visszajelzést adni a diákoknak, a diákok pedig hozzáférhetnek mind a tanári megjegyzésekhez, mind az osztályzatokhoz.

A Teams alkalmazásban elérhető "Beszélgetés" fül a közösségi média csatornájaként működik: vitákat és vitákat lehet folytatni, fájlokat, képeket és bármilyen tartalmat fel lehet tölteni és meg lehet osztani, amelyre a diákoknak és a tanároknak szükségük van egy projekt befejezéséhez. Ezenkívül a Microsoft 365 Word, PowerPoint és Excel fájlok közvetlenül az alkalmazásból is szerkeszthetők. A OneNote Class Notebookban a diákok együtt dolgozhatnak az Együttműködési térben, és a tanárok által létrehozott bármely csatorna elérhető lesz ebben a térben egy szekcióként.

 

A Microsoft Teams videokonferencia-alkalmazás natívan integrálódik mind az IQboard interaktív táblákkal a Foundation, Expert és Evolution termékcsaládokban, mind pedig az interaktív kijelzőkkel az Elementary, Intermediate, Smart, Advanced és Genius termékcsaládokban, amelyek kifejezetten a magyar oktatási környezethez igazodnak, támogatva az interaktív oktatást. Így mindent, amit a tanár az interaktív táblán vagy kijelzőn dolgozik, a diákok valós időben láthatják, egyéb kiegészítők nélkül.