easyLAB

Az easyLAB minden közönséges számítógépet a legmodernebb idegennyelv-laboratóriummá varázsol

Leírás Kérjen ajánlatot

Optimas School

Optimalizálja az osztálytermet, és alakítsa autentikus idegen nyelvi laboratóriummá az Optimas Iskolával

Lásd leírás
Kérjen ajánlatot

Idegen nyelvi laboratórium

Logo easyLAB

Az easyLAB minden közönséges számítógépet a legmodernebb idegennyelv-laboratóriummá varázsol

 

easyLAB si Optimas

Az easyLAB egy olyan rendszer, amely a hardverkomponenseket szoftvertechnológiával kombinálja az iskolai számítógépek optimalizálása érdekében, így vezérlésen és kommunikáción alapuló oktatási eszközöket kínál, amelyek tervezésénél a tanárok és a multidiszciplináris hatékonyság szempontja is volt.

Az EasyLAB telepítése nem igényel technikai ismereteket, így bármely tanár telepítheti és használhatja a rendszert további képzések nélkül, azonnal a telepítés után a tanárok és a hallgatók profitálhatnak mindabból, amit az easyLAB idegennyelvi laboratórium kínál.

Optimas technológia
Az easyLAB az Optimas technológián alapul, az egyetlen olyan rendszer, amely lehetővé teszi a hang- és képátvitel valós idejű, számítógépes hálózaton keresztül történő megvalósítását anélkül, hogy csökkentené a továbbított információ minőségét vagy kommunikációs késések megjelenését. Ezen túlmenően, az easyLAB egy hatékony multidiszciplináris eszköz, amellyel a tanárok motiválhatják tanulóikat és diákjaikat, így növelve az órai interaktivitás szintjét, valamint az osztálytermi számítógépek feletti irányítás mértékét.

Az easyLAB előnyei

Avantaje easyLAB

Kommunikáció és ellenőrzés
Az easyLAB olyan eszközökkel látja el az iskolai számítógépeket, amelyek lehetővé teszik a tanárok és a diákok jobb szóbeli kommunikációját a fejhallgatóknak és mikrofonoknak köszönhetően, amelyek fokozott kommunikációt garantálnak az összes résztvevő között az óra alatt. Ezenkívül a tanárok bármikor irányíthatják mindazt, ami az osztályteremben történik, köszönhetően a szupervízió és az osztályterem menedzsment extra funkcióinak.

Számítógépek idegen nyelvek tanulásához
Az easyLAB egy sor rendkívül hasznos, kifejezetten idegennyelv-tanulásra tervezett eszközt tartalmaz, melyek közül a legfontosabb a DLL, egy sokoldalú, teljesen digitális felvevő, amely lehetővé teszi hang- és videoszekvenciák használatát jelölésekkel, feliratokkal és magyarázatokkal.

Teljes plug&play rendszer
Az easyLAB nem igényel semmilyen kiegészítő felszerelést vagy speciális bútordarabot, így egy működőképes idegennyelv-laboratóriumhoz csak számítógépre, easyLAB-ra és néhány percre van szükséged minden üzembe helyezéshez. Tekintettel arra, hogy egy komplett plug&play rendszerről van szó, az easyLAB nem igényli informatikus jelenlétét, a telepítést akár a tanár is könnyedén elvégezheti.

Gazdaságos és jövedelmező
Az easyLAB dupla befektetési megtérülést kínál. Egyrészt az oktatási intézmény a már meglévő eszközöket (PC/laptop) felhasználhatja teljesítményének javítására az easyLAB rendszer egyszerű telepítésével, egyúttal élvezheti a rendszer frissítését, amikor csak szükséges, további vásárlások nélkül.

Kompatibilitás
Az easyLAB kompatibilis a Windows XP, 7, 8, 8.1 és 10 operációs rendszerekkel.

Minden egy kattintásnyira van
Az easyLAB grafikus felületet kifejezetten úgy tervezték, hogy bármely felhasználó könnyen, technikai ismeretek nélkül használható legyen, így a tanárok a telepítés után azonnal élvezhetik a rendszer összes funkcióját.

Sokoldalú 4 az 1-ben rendszer

Az easyLAB az Optimas Audio-video átvitel, kommunikáció, vezérlés, felügyelet és személyre szabás négy alapvető funkcióján alapul.

easyLAB 5

Audio-video átvitel
Bármilyen audio-video jel továbbítható a számítógépes hálózatra az osztályteremben, valós időben, a minőség romlása nélkül. Egyszerre akár 5 átviteli csatorna is konfigurálható, amelyeken keresztül a tanárok audio-video forrásokat küldhetnek a tanulók különböző csoportjainak. Ezek az erőforrások 8 különböző, digitális vagy analóg forrásból származhatnak, így a tanárok használhatnak CD-ket, DVD-ket, audio- és videofájlokat vagy az internetről származó forrásokat.

Kommunikáció
easyLAB 12 1

Az idegen nyelv tanulása során a tanulók és a tanárok közötti kommunikáció elengedhetetlen a beszéd és a szóbeli szövegértés gyakorlásához. Az easyLAB lehetővé teszi a tanárok számára, hogy egyidejűleg akár 6 munkacsoportot, valamint egymást követő vagy véletlenszerű társalgási párokat hozzanak létre, a tanulók pedig interakcióba léphetnek egymással a csomagban található fejhallgatókészleten keresztül.
A tanárok bármelyik csoportban meghallgathatják és részt vehetnek a párbeszédekben, illetve meghallgathatnak egy diákot, felvehetik és privátban is beszélhetnek vele. Ezenkívül az easyLAB rendszer integrált támogató funkcióval rendelkezik, amely lehetővé teszi a diákok számára, hogy bármikor kérjék a tanár segítségét, amikor arra szükségük van.

easyLAB 2 1

Ellenőrzés
Az ellenőrző eszközök lehetővé teszik a fokozott fegyelem megvalósítását és fenntartását az osztályteremben. A tanárok megtekinthetik a tanulók számítógép képernyőjét, és meghallgathatják a diákok közötti párbeszédeket és beszélgetéseket. Így a tanárok teljes ellenőrzése alatt állnak az osztályteremben lévő számítógépek felett, be-/kikapcsolhatják azokat, programokat indíthatnak, illetve megtilthatják bizonyos alkalmazások elérését.

Menedzsment és személyre szabás

easyLAB 12 2

Az easyLAB egy sor olyan eszközt tartalmaz, amelyek lehetőséget kínálnak a tanároknak az osztályterem testreszabására és dinamikus kezelésére. Így az easyLAB testreszabható a tanulók nevének hozzáadásával, hogy könnyebben láthatóak legyenek a képernyőn és könnyebben azonosíthatók legyenek.

Minden tanár konfigurálhatja felhasználói profilját és biztonságossá teheti azt egy felhasználónév és jelszó használatával az azonosításhoz. Így a profil bármely tanteremből elérhető, és minden elmentett beállítás és opció megmarad.

DLL - Digital Language Laboratory

A DLL szoftver egy utolsó generációs digitális rögzítő, amely az easyLAB rendszer szerves részét képezi. A DLL szoftver nem csak audio komponenssel rendelkezik, hanem videó támogatást is használ, hogy magával ragadó élményt nyújtson a tanulóknak a tanulási folyamatban, és lehetővé teszi hangszekvenciák (zene, beszélgetések, interjúk stb.) és videoszekvenciák (videoklipek, filmek, dokumentumfilmek stb.). Annak érdekében, hogy a tanulók egyedülálló élményeket nyújtsanak, és megkönnyítsék a kellemes, vonzó és motiváló tanulási folyamatot, a tanárok saját tananyagot tervezhetnek, vagy letölthetik azokat az internetről.

Önálló tanulás - Szóbeli és fonetikai gyakorlat
easyLAB 11

 • Támogatja az audio- és videofájlokat számos formátumban
 • Felvételi és lejátszási lehetőségek, bármely felvevő alapvető funkciói
 • Lehetőség könyvjelzők és megjegyzések beillesztésére a hang- vagy videósorozat bármely részébe
 • „Master” és „Student” sávok, amelyek lehetővé teszik a tanár számára, hogy váltson a hallgató hangjának rögzítése és lejátszása között a beszédgyakorlatok vagy hangtechnikaigyakorlatok során, akár a kettő között, akár egyszerre.
 • Grafikonok, amelyek lehetővé teszik a rekordok összehasonlítását
 • Hangerőszabályzó minden egyes műsorszámhoz
 • Számlálási lehetőségek percek, másodpercek, ezredmásodpercek kijelzésével
 • A lejátszási sebesség szabályozása, amely lehetővé teszi az alkalmazkodást az egyes tanulók egyéni igényeihez
 • Funkció a feliratokhoz
 • Szinkronfordítás funkció.

Standard easyLAB berendezés

easyLAB 13 0

 • mOP+10 kommunikáció - Az eszközök USB porton keresztül csatlakoznak az osztályterem minden számítógépéhez, garantálják a legmagasabb szintű hangkommunikációt, a számítógép hangkártyájától függetlenül működnek, tartalmazzák a rendszer licenceit és megkönnyítik a fejhallgató csatlakoztatását a 2 mini-jack csatlakozót.
 • RC-175 CJ Mikro-headset – Az egyirányú mikrofonnal rendelkező fejhallgatók csak a tanuló hangját érzékelik, interferencia és háttérzaj nélkül, és puha fülpárnákkal vannak felszerelve, amelyek teljesen blokkolják a háttérzajt, és élvezik az integrált hangerőszabályzó opciót.
 • Telepítőkészlet – a telepítő CD tartalmazza a telepítő szoftvert, az útmutatót és a felhasználói kézikönyvet.

 

Tanterem easyLAB-bal

 

Minimális műszaki követelmények

Sala de clasa cu easyLAB

Diák számológép

Pentium IV 2,8 GHz. /AMD Athlon 64 5000+
512 Mb RAM (256 Mb elérhető)
40 Gb-os SATA merevlemez elérhető
Grafikus kártya 256 Mb AGP
10/100 Mbps hálózati kártya
1 db USB 2.0 port áll rendelkezésre
MS Windows® XP SP2 / 7 SP1 / 8.1 / 10 (32/64)

Tanári számológép

Intel i5 3.1GHz 6Mb processzor. / AMD FX 6300
8 GB RAM. (2 Gb elérhető)
SATA merevlemez 80 Gb-val elérhető
PCI-e 1Gb dedikált videokártya
10/100/1000 Mbps hálózati kártya
1 db USB 2.0 port áll rendelkezésre
MS Windows® 7 SP1 / 8.1 / 10 (32/64)

 

Hálózati számológép

A kapcsolónak el kell fogadnia a 802.1P QoS protokollt, amelyet kifejezetten a nagy teljesítményű, 2. szintű multimédiás forgalmi adatokhoz terveztek.
Javasolt sebesség: 10/100/1000 Mbps (10/100 Mbps is elfogadható).